tiistai 27. tammikuuta 2015

10 helppoa peruskälystely vinkkiä

Säästäminen on varsin helppoa. Vaikeaa on arvioida kuinka paljon omilla valinnoilla säästää. Klassinen esimerkki on pienten lasten vaipat: kestovaippa vai kulutusvaippa? Kestovaippoja käyttämällä säästää ostotilanteessa, mutta pesukonetta joutuu pyörittämään huomattavasti enemmän.

Alla on omia kokemuksiani peruskälystelystä. Omat erityissuosikkini listasta ovat vinkki 4  ja vinkki 7. Toinen tekee arjesta huomattavasti sujuvampaa ja toinen vinkki säästämisen lisäksi saa kunnon pysymään hyvänä.

Vinkki 1.
Pidän kirjaa talousmenoista. Tähän tarkoitukseen toimiva lomake löytyy esimerkiksi marttojen kotisivuilta. Pienellä muokkauksella olen saanut tuosta itselleni ihan toimivan työvälineen.

Vinkki 2.
Vertailen tuotteiden hintoja ja hyödynnän tarjoukset.

Vinkki 3.
Kulutan vain sellaista rahaa, joka minulla on.

Vinkki 4.
Käytän kalenteria, johon suunnitelen 3 - 7 päivän ruokalistan. Tosin kun olen käyttänyt samaa kalenteria jo useamman vuoden niin suunnittelua tavii huomattavan paljon vähemmän.

Vinkki 5.
Teen ostoslistan ennen kauppaan menoa. Ja pysyn siinä.

Vinkki 6.
Lehden ja kirjat luen ensin kirjastossa. Tarpeellisen kirjan voin sitten hankkia.

 Vinkki 7.
 Liikun polkupyörällä tai jalan aina kun voin.

Vinkki 8.
 Olen hankkinut kaikkien liikkeiden kortit ja käytän niitä.

Vinkki 9.
 Kauppareissulle varaan kestokassit ja kylmälaukun

Vinkki 10.
Selaan netin säästösivuja ja otan käyttön itselleni sopivia vinkkejä. Tarkanmarkan blogista löytyy varsin hyvä ja kattava listaus suomalaisista säästämisblogeista. 

Helppoa, eikö totta?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti