torstai 3. syyskuuta 2015

Näitä aterioita ystäväni pakastavat helpottaakseen päivittäistä ruuanlaittoa

Kokeilin aikaisemmin ruokalistan tekemistä viikoksi. Etuna on, että ei tarvitse koskaan kauppaan mennessä miettiä, että mitähän ruokaa tänään laittaisi. Ja jos en itse sattunut olemaan laittamassa ruokaa, niin itse Kälystelijäkin saattoi tehdä sen varsin helposti.

Ehkä ennalta suunnitellussa ruokalistassa tulee myös säästöjä, kun kaappiin ei tarvitse ostaa yhtään mitään muuta, kuin listalla olevat asiat.

Olen kuitenkin hieman heikko tämän tyyppisten rutiinien kanssa ja kaipaan säännöllistä vaihtelua. Niinpä nyt olenkin innostunut ruokien pakastamisesta. Isompi määrä ruokaa kerralla ja osa pakkaseen. Tosiasia on, että kaikkia päivänruokailuja varten ei meidän perheestä löydy laittajaa.

Tässä on lyhyt listaus niistä aterioista, joita ystäväni suosittelivat laittamaan pakkaseen:
 • lasagne
 • sosekeitot
 • jauhelihakastike (lihakastike, kastike)
 • lihapyörykät, pihvit
 • kalakeitto
 • makaroonilaatkko
 • borssikeitto
 • kaalilaatikko


Näistä osaa olen jo kokeillutkin. Lisäksi laitoin tänään pakkaseen annospusseissa tarjousjuustosta tehtyä juustoraastetta.Säästöä? No ainakin kilohinta ostettaessa on erilainen kuin kaupanhyllyssä olevalla juustoraasteella ; )

4 kommenttia:

 1. Kiitos tästä listasta! Paniskelen jatkuvasti ruokakysymyksen kanssa: "Mitä tänään syödään? " Ja "Mitä olisi hyvä olla pakasteessa?". Juustoraaste pakastettuna on kätevää, mutta tahdon nykyään unohtaa kokonaan sen käytön. Huomasin nyt, että minulla on pakastearkussa monta nyssäkkää.

  Kaalipata, lempiruokiani, olisi kivaa pakastaa, mutta olen kuullut, että kaalia ei saisi pakastaa. Siinä oli jotakin yhteistä savukalan kanssa, jota ei myöskään saa pakastaa. Voi kun joku osaisi kertoa siitä tarkemmin. Joskus tällaiset jutut on täysiä myyttejä.

  VastaaPoista
 2. :)))) Pelkään, että itselleni käy vähän samalla tavalla tuon juustoraasteen kanssa. Toivottavasti muistaisin käyttää sitä. Pieniksi kuutioiksi pakastetut porkkanat (esikeitetyt) sain mukavasti käytettyä viime talven aikana. Niitä oli mukava heitellä kastikkeen joukkoon, vuokaruokiin jne. tuomaan vähän lisää väriä ja makua.

  Kiitos kaali vinkistä. Minulle ihan uutta, että kaalia ei voisi pakastaa.

  VastaaPoista
 3. Porkkana meilläkin tuli äkkiä käytettyä. Tosi kätevää.
  Etsin tietoa kaalista ja luulen nyt sen olevan vain myytti. Heti kun saan hirvenjauhelihaa taas, teen kaalupataa pakastimeen.

  VastaaPoista
 4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista